fredag 4. april 2008

Tokyo baby!

Etter ti dagers kinesisk ikke eksisterende freedom of speach og boikotting av blogspot er vi naa klare for nye eventyr og oppdateringer.
Selv om Kina er streng paa noen ting, betyr ikke det at vi ikke hadde det helt fantastisk goy.
Ingen kan engelsk, men hva er vel litt spraakbarrierer hvis du bare kan peke, si xie xie(takk), Ni hao og jeg snakker ikke kinesisk(paa kinesisk(men det vet vi ikke hvordan vi sier)
Uansett bodde vi paa et utrolig kult youth hostel. Moderne og koselig med Ikea mobler og tradisjonell kinesisk arkitektonisk utforming med et snev av litt kommunisme. Vi bodde paa attemanns rom. Dvs at vi alltid hadde to andre paa rom med oss, noe som kunne bli en aldri saa liten utfordring med tanke paa at vi liker aa snakke. Hoyt. Men istedenfor aa krangle, ble vi venner! Den foerste var Wouter (Walter) fra Belgia. Han var kul. Svein Sveinsson, Kristinas kollega som ogsaa(heeelt tilfeldig), var i Kina samtidig som oss, hadde et par netter der, samt Mark, en sot engelsk kar som vi ogsaa skal mote i Tokyo.
En liten oppsummering:

Vi motte pappa, (Peter Otto) for aa faa et lite pust av noe hjemlig for vi skulle videre til resten av verden(bortestt fra meg, personen hvis Peter Otto er far til, som skal hjem om en uke) Det var KJEMPEkoselig! Vi fikk masse freia sjokolade som vi spiste opp temmelig fort og en prat med en en norsk talende. det var digg. Samme dag hadde vi mott noen kinesiske kvinner som hadde hjulpet oss aa prute paa silkemarkedet(kan med tryggleik si at dette maa vaere det kuleste stedet vi har vaert paa veldig lenge), til vi gikk og skulle spise med de. Hot Pot, hvilket er kinesernes svar paa fondue og i tilllegg utrolig dyrt(men for all del, det visste jo ikke vi!) Saa vi spiste opp. Det var helt ok. Og fikk saa en regning paa 315 Yan, hvilket er ca 300 kr, som igjen er et helt dagsbudsjett for enkelte. UNODVENDIG. Dte ble macen et par dager etter det kan man si. Vi var ogsaa i Happy Valley som en slags "starter". Happy VAlley er en fornoyelsespark med store berg og dalbaner og et artig layout, men i kjent kinesisk"vi-maa-gjore-alt-perfekt-til-ol-stil", var selvfolgelig de fire storste bergissene stengt og under renovering. Det var surt, men vi kunne ihvertfall si at vi har vaert der.
Ellers brukte vi dagene paa egentlig bare masse masse henging. Ja. vi har vaert paa muren, hvor vi gikk op(en slitsom affaere) og akte ned paa bob baner, for saa aa spise verdens VAERSTE sweet and sour paa en kinesisk kaffeteria.
Svein, Izze, Ida, Inge og Eni gjorde ikke dette, fordi de bare MAATTE gaa videre paa helvetesmuren. Skulle tro de ovde til OL. De slapp ihvertfall aa spise sukret svinekjott med sukker og sukrede gulrotter. Samt litt agurk. Og svidd ris. Aesj.
Den forbudte by var selvfolgelig ogsaa paa listen. Samt temple of heaven og summer palace. Vi har vaert paa byn og danset og sett OL stadioen.
Tiden gikk utrolig fort, og den gaar fortere naa, for naa er vi i Tokyo. Stay tuned. vi skal nemlig shoppe naa. I harajuku.
elzk

ps. Mobil er vanskelig i japan! ingen har dekning untatt iselin, men vi har brukt hennes mobil for mye uansett.

2 Kommentarer:

Klokken 8. april 2008 kl. 04:05 , Blogger M sa ...

endelig en opdatering! I like! OG herlige bilder du har lagt ut på facebook, Mathilde! Jeg føler det fine av Ingvild ("Årets bilde"), burde bli postet her på bloggen. Det er ubetalelig.

 
Klokken 10. april 2008 kl. 00:24 , Blogger Hannah sa ...

jeg er enig. helt enig.

 

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden