torsdag 6. mars 2008

India, skrekkblandet fryd

Hallao!

Ida her, for foerste gang. Naa er vi altsaa i India, kanskje det mest spennende landet av de alle. Ja. jeg vet ikke helt hvor jeg skal begynne, siden det er saa utrolig mye aa gripe fatt i. Saa langt har vi saann kort fortalt hatt 3 dager i hektiske New Dehli, saa 2 dager i litt mindre hektiske Jaipur, 1 dag i Agra med Taj Mahal og idag, hvor meg og izze sitter aa svetter ihjel paa lokal "high-speed" nettkafe i pilgrimsbyen Orchha. Skal ta nattoget videre til Varanasi i kveld. Spenstig.

India ja. Dette er et helt crazy land. Vi har aldri sett maken. Det begynte vel allerede paa flyplassen hvor noen locals grabbet sekkene vaare med en gang for aa baere dem bort til taxien for aa saa faa penger for det og bli sinte paa oss fordi vi ikke skjoente det. ok.
saa var det trafikken da. Her lever visst kuer og geiter og biler og hester og rickshawer, hunder og folk sammen i en slags "harmoni" vi ikke helt skjoenner. Paa bilene staar det HORN PLEASE, noe de gjoer med glede hele tiden. Vestlige jenter er jo og veldig spennende, og vi har blitt sjekket opp i trafikken og saann gemerelt utallige ganger. For de er jo interessert i oss, de inderne. Hello, beautiful girls, would you like free massage? You take photo with me? Water, beer, whisky, marijuana? Det er mange slagere der. Stirringen er iallefall veldig intens.
Saa er det liksom selve levestandarden da. Det er ikke akkurat noe BIR eller lignenede rundtom. Barna leker og bor overalt, tigger og viser fram sine syke soesken, det er veldig mye paa en gang. Kuene, geitene og hundene er overalt og spiser av bosset som flyter. Sammen med diverse kroppsvaesker og skit og lukt blir det en merkverdig blanding. Det er bare saa langt vekk fra Norge som du kommer.
Penger er og mangelvare deluxe, og folk gjoer det meste for noen rupier. Vil du ha toalettpapir sa du? Saa maa man tipse for det. Men saa var jo det foerste vi fikk vite av turistinformasjonen at folk ville proeve aa lure oss for penger. Saa der har du den.
Saa selvom det virker som en proevelse dette her, har jo det vaert utrolig mye bra aa oppleve og. Vi har spist masse bra indisk mat, sett palasser og templer out of this world, vaert i Taj Mahal, vaert paa kino bollywood-style og funnet fram i Dehli, kaosbyen, helt alene flere dager. Yeah!

Etiketter:

2 Kommentarer:

Klokken 8. mars 2008 kl. 05:49 , Blogger tovesi sa ...

Ja, verden er mangfoldig. Sterke inntrykk dere kommer til å sitte igjen med. Sannsynligvis er det helt umulig for oss her hjemme å sette oss inn i det dere nå opplever. Man må nok være der, kjenne på atmosfæren, kaoset, møte menneskene,...Dere er heldig som er et relativt stort reisefølge av gode venninner. Det betyr at når den store reisen er over og dere er vel hjemme igjen i Bergen, så har dere alltid en god venninne å snakke med om felles inntrykk og opplevelser, når behovet melder seg. Ønsker dere fortsatt mange interessante og spennede opplevelser. Husk og skriv dagbok! Dere har helt sikkert stoff til mange spennende reiseskildringer!

Stor klem fra Tove

 
Klokken 8. mars 2008 kl. 22:19 , Blogger Sandra sa ...

Tove sier mye av det jeg ville ha sagt her :-) Takk for fin skildring, Ida. Det er kjekt å høre din stemme her i bloggen.

Det er nok mange inntrykk og tanker dere arbeider med, og det er godt at dere har hverandre å dele med. Setter stor pris på at dere formidler videre til oss på denne måten.

God reise videre til Thailand og beyond!

stor klem fra
Sandra

 

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden