tirsdag 29. april 2008

FIJI

Hola! Da har jeg, Ingvild, gleden av aa spre budskapet om at vi fortsatt lever, og er vel fremme i Antigua(Guatemala). Vi har bare vaert her en halv dag, saa det har ikke skjedd noe nevneverdig enda. Men byen ser veldig koselig ut!

Uansett, vi har altsaa tilbragt de to sise ukene paa Fiji. Det var utrolig digg=). Soling, bading, snorkling, og kajakking var noe som gikk igjen. For ikke aa glemme en dag paa awesome fiji adventure cruise:) . Det var god stemning, spesielt naar min eremittkreps vant eremittkrepslopet! Hva kan jeg si? jeg har skills naar det kommer til eremittkreps... men ja, fiji... Vi elsket strandlivet, og det var svaert nodvendig aa slappe litt av etter Asiakjoret. Det var turkis vann og nydelige strender overalt! Vi oyhoppet, og var totalt innom 8 forskjellige reservater. Men til tider ble det litt for mye charterstemning for vaar del. BULA BULA BULA BULA BULA BULA BULA BULA BULA BULA BULA BULA BULA BULA BULA BULA BULA BULA (bula=hei) fra morgen til kveld, gjerne med litt "lokal" underholdning paa kvelden. Jada, "buladansen" og "slangedansen" var en slager hver kveld, og vi maatte alltid vaere med. Vi var i ekstase hver gang vi ble dratt opp paa dansegulvet, spesielt Ida som elsket det mest av alle!

Ellers var det i overkant mange skandinaviske turister der. Det toppet seg paa Kuata, naar det en dag ramlet ut 10 normenn (omtrent alle var jenter) av baaten, saa vi var totalt var 15 nordmenn paa en oy, pluss et par svensker....Vi forsvant med forste baat dagen etter for aa si det saann. Svenskene var forresten all over Fiji! Uansett hvilken oy vi dro til saa var det alltid noen svensker der....Det foltes litt feil, siden vi tross alt var paa andre siden av jorden!

Men for all del, det var andre turister der ogsaa....En psyko fra Ungarn som inviterte seg selv til aa spille kort med oss en kveld. I begynnelsen var det ganske morsomt, fordi han hadde en fryktelig spesiell uttale naar han snakket engelsk. Men etter en stund kom det frem at han hatet alle sigoynere og joder (eller jeffs, som han likte aa si)....han holdt en lang tale:
- De dreper alle andre mennesker, spesielt blonde og blaaoyde jenter.
- Etter de har kuttet strupen paa offeret sitt samler de blodet i smaa flasker (som i drikkeflasker).
- "Jeffsene" og sigoynerne i Findland er spesielt korrupte, og sammerbeider med Ungarn slik at de sammen kan drepe flest mulig mennesker paa en effektiv maate.
- Talmud sier at alle andre mennesker (enn "jeffs") er dyr, og kan drepes.
- Sigonyere vil ikke jobbe, de vil bare drepe for aa faa penger paa den maaten.
- "Jeffsene" holder paa aa utvide sitt territorium naa, og setter kursen mot Skandinavia.
- I New York har "jeffsene" en aarlig vaarsermoni der de dreper 4000 hons, og samler blodet deres paa flasker.
- Ikke dra til Budapest for der er det masse sigoynere og "jeffs", altsaa livsfarlig.
- Hvis ungarere prover aa komme inn i Israel blir de skutt paa flyplassen (Saa han var ganske overrasket over at vi hadde vaert der uten lignende problemer)
- Alle "jeffsene" gaar rundt med en liten kniv i lommen, som er akkurat saa lang at de kan stikke et menneske i hjerte med den.

De gangene vi provde aa snakke han til fornuft sa han bare; "nei nei nei, det er feil" . Og at de jodene vi har i Norge ikke er de samme som i Ungarn og Finland, derfor kunne vi ikke forstaa hva han snakket om.....Vi ble naturligvis utrolig provosert av hele fyren, og en etter en forlot bordet for aa ta seg litt luft. Etter en stund orket vi ikke lenger aa hore paa at han gjentok det samme om og om igjen, og erklaerte oss derfor uenig for siste gang, for vi forlot bordet. Da beklaget han at samtalen hadde vaert kjedelig, saa det virket egentlig ikke som han hadde forstaatt noe som helst. Hverken hva vi svarte paa det han hadde aa si, eller kroppsspraaket vaart.

Og som om ikke det skulle vaere nok, satt jeg meg tilfeldigvis ned siden av en gammel mann fra Canada naar vi skulle spise middag paa Coral View ( en annen oy), som ogsaa viste seg aa vaere en relativt trangsynt mann etter en stund. Forst snakket vi om snorkling og dykking, for han ogsaa tok helt av anngaaende religion. For aa gjore en lang og provoserende historie kort, saa mente han altsaa at alle former for religion er farlige, og at muslimene prover aa ta over verden. Han la spesielt vekt paa at muslimene har invadert Afrika, noe som har fort til mye krig og elendighet i den verdensdelen. Jeg har aldri vaert saa glad for aa danse bula-dansen som da denne samtalen ble avbrutt for kveldens bula-dose.

Etter aa ha provd aa snakke nok en person til fornuft, uten hell, begynner jeg aa miste litt troen paa folk...Det er i hvert fall tydelig at det finnes mange rare mennesker rundt om i verden!
Jeg maa nesten legge til at vi traff mange sote folk paa Fiji ogsaa, men de er ikke like spennende aa skrive om...

jajaja, naa tar jeg kvelden her. Haaper alle har det fint hjemme! Vi savner deg masse Mattis!

4 Kommentarer:

Klokken 30. april 2008 kl. 05:56 , Blogger M sa ...

AH! Herlig med oppdatering, flickor! Argh, er saa sykt provoserende med saanne folk som du skriver om, Inge! Den ungareren var jo helt SYK!

Gleder meg forresten VELDIG til aa se bula-dansen fremfoert. Ja, dere skal vel ha et slags show naar dere kommer hjem? I say AYE!

 
Klokken 2. mai 2008 kl. 03:25 , Blogger march sa ...

jah. Bruker rett og slett bloggen vår som id. i helvete for en syyyk fyr!! fyrer. Skulle vært der!
Og fitteedderkopp!! Fy søren. Hadde dødd! Buladansen høres jo veldig så artig ut.
Gleder meg til å høre mer!
Savner dere også! Og deg MArie ikke minst:D
<3

 
Klokken 2. mai 2008 kl. 11:27 , Blogger M sa ...

ah, jeg hadde ogsaa doedd! smaa edderkoper er en ting, men gigaversjoner som spruter e over laar - AESJ! Jeg savner alle!

 
Klokken 2. mai 2008 kl. 14:05 , Blogger march sa ...

Det skal du heller faa lov til Mattis:) . Og ja jenter, dere kan vente dere et forrykende bulashow naar vi kommer hjem igjen, lett!

 

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden