torsdag 22. mai 2008

Inca trail






Her kommer noen bilder fra vaar tre dagers lange fottur opp til Machu Picchu. Stien gaar for det meste opp og ned og inneholder svaert mange trappetrinn, saa vi fikk kjort beina ganske kraftig. Rumpe laar for aa si det saann! Det hoyeste punktet var paa ca 4200 meter, og naar vi kom opp der maatte hele gruppen ta en shot for aa feire....dere kan se selv paa bildet av Isse og guiden som holder godsakene...Og naar vi forst snakker om Isse, legg merke til den herlige kombinasjonen av sokker og sandaler paa det ene bildet...hahaha! Men ja, turen i seg selv var helt fantastisk. Det var et utrolig artsmangfold hele veien, for ikke aa glemme de imponerende fjellene som omringet oss. Hehe, jeg hores ut som den biologinerden, men det var utrolig kult!

Machu Picchu



Her ser dere oss paa selveste Machu Picchu, Inkaenes tapte by, etter tre dager med Inca trail. Vi sto opp klokken 04.00 for aa se Inkabyen for alle bussturistene kom aa invaderte stedet utover ettermiddagen. Det var et fantastisk syn som motte oss, og vi skjonner godt hvorfor Machu Picchu er valgt som ett av de moderne underverkene! Etter en liten stund i ruinene, tok vi turen opp mot en liten topp som ligger like ovenfor Inkabyen. Der motte vi den lystige gjengen dere ser avbildet paa det nederste bildet...

FIJI

onsdag 21. mai 2008

Krokodilletur:)



Heia! I dag dro Ingelinn paa krokodilletur et lite stykke utenfor Manuel Antonio. Trygt ombord i baaten kjorte vi rundt for aa se paa de veldig store krokodillene, den storste vi saa var omtrent 4 meter...Turen gikk for seg i en stor elv som er hjem for omtrent 3000 krokodiller. Vi laerte at krokodiller kan bli hele 90 aar, og vokser til de dor...De storste kan bli opptil 8 meter, noe som sikkert et koselig syn...I lopet av turen gikk guiden vaar ut av baaten, og vasset rundt i elven (syre) for aa lokke krokodillene til seg med et par kyllinger, 2 ganger faktisk. Umiddelbart svomte krokodillene, paa en utrolig lydlos og halveis kamuflert maate, mot guiden og rosket til seg kyllingene....Det var en spennende scene som utspillte seg rett foran baaten, utrolig imponerende skapninger! Respekt...

It´s hot!


Og det lukter svovel, stryk det, svovel RIVER i nesene vaare. Lavaen velter utover fra hvesende hull i storknet lava (enkelte deardevils griller marshmallows over nevnte veltende lava), og det brenner under fottene vaare. Innsaa plutselig, midt ute i heten, at sandaler var et relativt idiotisk skovalg for vulkan-hiken. Fotografen vaar er den eneste andre bergenseren vi motte i Guatemala, og etter obligatorisk runde med "hallao!", tok han en herlig liten serie av oss. Her er deler av resultatet. Nyt den aapenbare skrekkblandede fryden/panikken i oynene!


Forresten mindre enn to uker til Inge, Kri og jeg er hjemme. Absurd.

tirsdag 20. mai 2008

Guatte Guatte!



Eller Guatemala, also known as, hvor vi i kjent stil lagde scene og oppstyr da vi fikk det for oss at et bilde av alle, skvist inn i den relativt smale doraapningen i en klassisk Guattebuss, var et must. Noen ekstra, ikke-inviterte blitzer blinket det ogsaa i gitt..

Stay tuned for sizzeling vulkanbilder (bokstavelig talt)! Takket vaere laan av Inges kamera er Izzes minnekortpublisering endelig en noe forsinket realitet. Saann gaar det naar man legger igjen kameraladeren sin i Antigua gitt..

lørdag 17. mai 2008

16. og 17. mai

"VI HAR THORSTEIN HELSTAD, JA! VI HAR THORSTEIN HELSTAD. VI HAR THORSTEIN HELSTAD, VI E BRAAAANNNN!"
Da vil vi bare gratulere alle med dagen i dag, 17. mai! Haaper alle storkoser seg med norske flagg, 17. mai-tog, deilig mat, fint vaer og god stemning etter kampen i gaar:) .
Ps. Vi befinner oss for oyeblikket i Manuel Antonio, Costa Rica, og stemningen er paa topp!

torsdag 1. mai 2008

Dedikert til Tante Tale<3

Naa skal jeg fortelle en liten historie om noe som skjedde en av dagene vi var paa Fiji. Denne dagen var vi paa et resort som het White Sandy Beach, og som vanlig da bula-trommene trommet klokken halv 8, samlet vi oss rundt frokostbordet. Vi satt og ventet utaalmodige paa maten(vi var alltid sultne paa Fiji) da jeg plutselig kjente noe paa laaret. Jeg saa ned og saa noe jeg trodde var en stor sprut med solkrem midt paa den bare huden min. Jeg ble veldig forvirret, og saa rundt bordet om det var noen som satt og smurte seg inn med solkrem, men det var det ikke. Hva i huleste?, tenkte jeg, og saa ned paa laaret igjen. Jeg viste beinet til Iselin som satt ved siden av meg, men hun skjonte like lite som jeg. Da var det bare en ting aa gjore, boye seg ned under bordet for aa se hva det var som hadde soelt meg til. Det var ganske morkt, og forst kunne jeg ikke se noen ting, men saa, innerst i kroken paa undersiden av bordplaten ser jeg den storste edderkoppen jeg noen gang har sett!! Jeg fikk helt fnatt, hoppet opp fra bordet, lop ut paa stranden og begynte febrilsk aa boerste av den hvite melken med masse sand. Da panikken hadde lagt seg gikk jeg inn igjen til de andre og fortalte dem om hva den store oppstandelsen var for, og damen i baren ville ogsaa vite hva som var paa ferde. Jeg fortalte om det hvite, og om edderkoppen under bordet. "Do you know what it is?", spurte jeg. "Babies", svarte damen med et glis. Jeg lop mot dusjen ute paa plassen, med et bilde inni hodet av tusenvis av smaa edderkopper som kravlet paa laaret mitt. Ikke saerlig soett!


Hvis noen av dere lurer paa hvorfor dette innlegget var dedikert til min (Kristina sin) Tante Tale, saa er det fordi jeg vet hvor lite hun har til overs for disse vaare 8-bente.

Og ps. Vi fikk bilde!